WIFI

5. září 2005

Lang: cs

Asi bych se měl zmínit jak sem připojen k internetu.
Samozřejmě, že ze začátku jsem byl připojen přes modem od teleprasáků, ale co se týče kvality je to pomalý a platí se od minuty a nakonec dost drahý. ADSL bylo hodně drahý a přitom stejně nic moc. Ale mam v okolí firmy, které nabízejí internet přes WIFI. Z toho jedna má dost divný tarify, velký zřizovací poplatek a WIFI zařízení stejně patří firmě. Za to druhá firma má běžné tarify, žádný zřizovací poplatek, a když si člověk zařízení koupí, anténu vyrobí a vše nastaví sám, tak už platí jen paušální poplatek. Akorát se člověk musí upsat na 2 roky.

WiFi je v podstatě normální síť s některými specifiky. Vše o této síti je už na internetu takže já se tedy nemusím rozepisovat a přidám jen 1 můj oblíbený odkaz, kde jsou návody na antény, doporučení na zařízení a vše co zajímá běžného uživatele atd.., i když dneska už tam nejsou aktuální informace, základy pořád platí. Simandl.
Další zajímavé stránky najdete ve vyhledávači pod heslem "WIFI".

S WIFI byli problémy a poskytovatel to ani jinak neřešil. Nenabídli mě slevu ani jinou možnost připojení a navíc i potom co přiznali, že chyba není u mě, tak se mě snažili balamutit a ani nechtěli vrátit peníze, za které jsem si předplatil službu, která už dávno nefungovala. Nakonec mě vrátili aspoň část peněz, ale i tak jsem zaplatil za období, kdy už jsem měl internet zrušen ;-( .
Dneska jsem opět u telefonní linky tentokrát ADSL, a protože mám i veřejnou IP adresu, tak jsem celkem spokojen. Jen kdyby ta linka nebyla tak hrozně asymetrická :-( .

Články na podobné téma

Průmyslový počítač IPO ODYSSEE 18WT
Jakou myš k počítači vybrat?
Monitor Samsung S24H850
TUXEDO Pulse 15 - Gen2
Jak propojit počítač s mobilní telefonem, na kterém je Android
Zálohování dat
Embedded World 2016
Banana Pi R1 case
Počítač s deskou MSI B85-G43 a procesorem Intel Xeon E3 1226
Jednodeskový ARM počítač Banana PI R1
Jak použit SSD disk a TRIM
VDSL internet a modem Comtrend VR-3026e
Použití TouchBooku v praxi
Compal FL90 a GNU/Linux
Moje počítače
ThinkPad 600 a GNU/Linuxem
Výměna chladiče na čipsetu
Počítačová bedna Thermaltake Matrix VD2000BNS
Rozebraný počítačový disk
Digitální fotoaparát HP photosmart 735

Odběr novinek

Pokud máte zájem dostávat příležitostně na email novinky.
Můžete se vyplněním emailu registrovat k odběru novinek.


+