Modelářská výbava

4. prosince 2003

Lang: cs

Moje bedna s náčiním

bedna s náčiním


Vysílačka Hitec Ranger III S

.Chtěl bych ji prodat a chci si koupit novou vzhledem k prostředků jsem vybral Hitec Eclipse 7 (jinak bych bral Royal Evo 9 od Multiplexu).
vysílačka Ranger III S
Prodám vysílačku Hitec Ranger III S

Takže jsem se rozhoupal a za úspory ještě z minulé brigády jsem šel na nákup, úplně jako děvče na nákup hadříků.
Rovnou jsem to vzal s nákupem bot. Takže jsem jel do Práglu.

Eclipse 7

Koupil jsem Eclipse 7, je pro mě možná příliš dobrá, ale do budoucna se to určitě vyplatí a už nebudu muset kupovat nic lepšího. Ta moje už rozhodně nedostačovala jen 3 kanál bez mixů bylo už málo. V návodu se chlubí, že je to vysílačka, která za pomoci jenom 5-kanálového přijímač v model umí ovládat klapky, což je pravda, ale jen v módu Glid-větroň, v módu ACRO je na 5 kanálu podvozek a servo druhého křidélka na 6 kanálu. :-( Ale pude to určitě domixovat, až to budu potřebovat. V malém modelu je 1 servo úspora hmotnosti, takže bych to asi ani nepoužil a spíš to využiji ve velkém modelu kde nebude mikro přijímač.
vysílačka Eclipse 7

Serva, regulátor, motor, ...

No když jsem kupoval pořádnou vysílačku, tak to chce pořádnou elektroniku do letadla, abych mohl naplno létal->takže střídavý motor AXI 2212/20, regulátor můj oblíbený JETI neměli tak jsem koupil nějaký Elite na 20A a baterie li-pol 3-článek 1700mAh. Ten motor je super už jedině střídavý. S tou baterií Cipísek létal 60 minut a to jsem nelétal časovku a když to pořádně ohulim, tak výkrutů může být za sebou tolik kolik člověk chce, no prostě vynikající příslib do akrobata.
Už jsem to nastrkal i do Akra a super!! co dodat.
Taky jsem koupil serva 4x GWS IQ110. Chtěl jsem zkusit ty Pelikánovy (AS - 43 micro), ale neměli je, a říkaly že za moc nestojí (což bude asi pravda) tak mě nabídli tyto. No Koupil jsem přijímač Pelikánův a za moc nestojí (lehce řečeno), zatím ho radši nepoužívám mám volný jiný, na netu jsem se pak dočetl, že opravdu není nicmoc (cena tomu odpovídá, jen asi 500Kč), taky je to prý to samý co Blue Arrow. No už bych ho rozhodně nekupoval, šetřil jsem na nesprávném místě.
Taky jsem k li-polkám potřeboval pořádnou nabíječku tak jsem koupil CHAR 20 od JETI model.
A protože si chci postavil menšího termického větroně tak jsem si koupil převodovku a sklopnou vrtuli na Speed 400, který mě ležel doma.
elektronika do letadla

Už mě chybí jen zkusil nažehlovací fólii ;-)

Taky jsem nakoupil balzu, překližku, modelspan, napínací lak, nosníky, a nějakou bižuterii atd..

Nová elektronika co jsem koupil do Monarchy.
elektronika do letadla

Články na podobné téma

Mlátička na obilí
Bicí
Simson S51 enduro

Odběr novinek

Pokud máte zájem dostávat příležitostně na email novinky.
Můžete se vyplněním emailu registrovat k odběru novinek.


+