Bc. Josef Jebavý: IT konzultant, linux, vývoj software, DevOps, IoT

8. března 2007

Lang: cs en de es

Zabývám se mnoha rozličnými věcmi ať už pracovně, doma nebo ve volném čase. Živí mě informatika.

Vzdělání

Po absolvování střední školy, kde jsem byl úspěšným řešitelem matematických a fyzikálních olympiád, jsem vystudoval ČVUT FEL obor výpočetní technika, kde jsem nabyl teoretické znalosti z elektroniky, programování, počítačového hardwaru a informatiky obecně.

Schopnosti a zkušenosti

Zabývám se administrací serverů a vývojem softwarových projektů na míru i v kombinaci s elektronikou.
Programuji napříkla v jazycích Java, Python, PHP, SQL a skriptuji v Bash. Kde je třeba rád použiji C++. Oblíbil jsem si také například SQLite, XML, JUnit, DBUS.
Věnuji se zakreslováním dat do OpenStreetMap a tyto mapy také používám v různých formátech v rozličných projektech a zařízeních.
Sítě ať drátové nebo bezdrátové, síťové protokoly ani hardware počítačů mě není cizí.
Nemám problém propojit nízkoúrovňové úlohy s vysokoúrovňovými například spájet hardware, naprogramovat mikrokontrolér v jazyce C a pak zařízení propojit s PC, kde vše zpracovává program v jazyku Java. Takovéto velké projekty s složitou architekturou a si užívám.

Vyvíjím projekty na míru, které slouží k bezdrátovému sběru dat. Jedná se o komplexní projekty s návrhem a výrobou hardwaru, který se následně propojí s PC/serverem, kde se nasbíraná data zpracují a zobrazí.
Instaluji GNU/Linux na desktopy nebo servery.
Nasazuji RaspberryPI jako embedded PC.
Nasazuji zákazníkům hotová opensource rešení a následně je spravuji a upravuji, eshop Prestashop. Graficku však nedělám.
Pro klidný spánek a duševní zdraví používám pouze GNU/Linux. Nezabývám se instalací Windows a problémů a technologií týkajících se výhradně Windows.
Vyvíjím elektronická zařízení.
Díky mým širokým schopnostem dokáží komplexně vyvinout projekty, které kombinují elektroniku, hardware, software a nejmodernější technologie.

Nabídka služeb

Zde je můj profesní web s nabídku služeb.
A zde nabídka konkrétních typický balíčků týkajících se instalace Linuxu a správy serverů.
Chcete-li mít svoje data v bezpečí, vyvinul jsem unikátní řešení pro zálohovaní, které ochrání vaše data i před ransomware.

Volný čas

Sport mě není cizí, navíc pro programátora je nutností! Na sport pohlížím komplexně, proto se věnuji různým sportům: cyklistice, posilování, plavání. O sport se zajímám i odborně, proto se i v této problematice vzdělávám a čtu knihy s odbornou sportovní tematikou. Díky teoretickým znalostem a zkušenostem ze závodní praxe vím, jak správně trénovat, jak se stravovat a jak regenerovat. Nejraději regeneruji v Sauně.

K optimálním výkonům patří i dobrá životospráva: odpočinek, zábava, strava atd. Proto si často vařím výborná jídla, která jsou zdrojem energie pro svaly a mozek. Upravené recepty, které vařím jsem vydal jako PDF kuchařku.

Léta jsem se úspěšně věnoval leteckému modelaření. Postavil jsem mnoho letadel například třímetrového větroně Monarchu. Realizoval jsem i upravená letadla nebo letadla plně vlastní konstrukce, například letadlo Jeseter

Věnoval jsem se železničnímu modelářství. Mám kolejiště a vlakovou soupravu velikosti TT.

Na základní a střední škole jsem na jaře a v létě chodil rybařit. Na ryby jsem jezdil na kole a oblíbil jsem si chytaní na splávek. Tuto metodu jsem výborně ovládl a vyráběl si i vlastní splávky.

Díku mojí výborné manuální zručnosti a technickému umu jsem už jako malý kluk lepil složité papírové modely. Například mechanicky funkční papírový model Tatry 815.

Věnuji se akvaristice. Pěstuji akvarijní rostliny a chovám akvarijní ryby. A úspěšně jsem rostliny i ryby množil. Úspěšně jsem odchovával ryby z rodu labyrintek Čichavce Zlaté.

Pěstuji květiny, hlavně palmy a kaktusy. Také jsem přiměřeně ekologicky zaměřen. Nepiji tvrdý alkohol a nekouřím.

Muzika

Moje oblíbené české kapely jsou:
Kabát, Alkehol, Arakain
cizí:
Korn
a můj oblíbený zpěvák je:
Daniel Landa

Na jiných webech

Na webových portálech se aktivně účastním diskuzí, kde pomáhám zodpovídat dotazy začátečníků. Pro tyto webové portály píši články, většinou pro root.cz. Publikoval jsem i v tištěných periodikách, nejčastěji v časopise Praktika elektronika Amatérské radio. Více informací o mém odborném publikování.

Najdete mě na těchto portálech a sociálních sítích:
josef jebavy tiktok




Tréningový deník závodního cyklisty

Pokud chcete pomoct propagovat můj web můžete na svoji stránku nebo blog umístit tento odkaz:
https://blog.josefjebavy.cz
nebo HTML kód:

<a href="https://blog.josefjebavy.cz" target="_blank" >
Poznámky programátora<br />
<img src="https://blog.josefjebavy.cz/img/logo.png" border="0" alt="Poznámky programátora"/>
</a>

Články na podobné téma

Odběr novinek

Pokud máte zájem dostávat příležitostně na email novinky.
Můžete se vyplněním emailu registrovat k odběru novinek.


+