MENU

Výroba grilu

S kamarádem jsem několikrát opékal na roštu, nejprve jen nějakého buřta, kterého jsme zapíjeli pivem. Ale potom jsme začali grilovat maso naložené v pivě a koření. A tak mě došlo, že na chalupě nevystačím s ohništěm a rozhodl jsem se něco udělat.
Nejprv jsem uvažoval jen o roštu. Ten se hlavně musí udělat dostatečně hustý jinak by propadávaly buřty nebo kuřecí křidýlka.
Pak jsem chtěl umístit rošt do sudu, který by držel teplo, a celý to umístil na ohniště a odtud byl krůček ke grilu.


material na gril

Nejprve jsem rozbruškou rozpůlil sud a použil tu půlku, která měla dno. Koupil jsem dvě železné tyče (8 a 6 mm tlusté dlouhé necelé 4m)ve stavebninách určené do betonu. Z tlustého jsem udělal kruh, část příček na rošt. Nohy ke grilu jsou ze zbytku co byl na chalupě. Tenký padl celý na příčky roštu.
doma jsem svařil rošt a zbytek dodělal na chalupě. (Musel jsem se naučit svářet)
sváření vrtačka, rozbruška


gril

Rozbruškou jsem nařízl tři otvory na přikládání a plech jsem vyhnul nahoru - to je nejnižší úroveň grilování. Pak jsem přivařil nohy to se muselo opatrně ke spoji dna a boků sudu, protože jen samotný plech je tenký. Vyvrtal jsem díry pro nasunutí zbytku tyčí-to jsou další dvě úrovně grilování
gril gril

Zatopil jsem vrbovým dřívím vhodným na grilování.
zatopeni v grilu

Nechal jsem dříví shořet a měl jsem pěknou vrstvu uhlíků.
roztopený gril

Pak už jen stačí dobře se starat o masíčko.
grilování



Co jsem to ogriloval

Výroba dřevěného uhlí

Další návody na výrobou:

Výroba reprobeden
Výroba zesilovače
Výroba dřevěného uhlí
Držák na kolo pro mobilní telefon
Výměna chladiče
Výroba akvarijního osvětlení
Výroba vnitřní vzduchem poháněného filtru
Oprava holícího strojku
Řešení závad sporttesteru Polar

Kontakt

Pozdrav, dotaz nebo žádost o konzultaci pošlete na můj email:mail(uzenáč)josefjebavy.cz




Flattr this



Ověřit CSS!